Andrei Gheorghe: „Eu nu mai sunt de mult o jigodie“
Andrei Gheorghe polarizează publicul. O parte îl iubeşte, cealaltă îl urăşte.
În urmă cu mai mult de zece ani, a venit din Constanţa cu hotărârea de-a ajunge să conducă MediaPRO-ul. Şi a ajuns, l-a condus în perioada lui de glorie. A inventat un tip nou şi agresiv de-a face radio. Era Howard Stern al României. A fost dintre cei care au contribuit la apariţia primei televiziuni de ştiri a ţării. În urmă cu ceva ani, a pus bazele postului Realitatea TV.Astea sunt motivele pentru care Gheorghe e aplaudat. Huiduielile au legătură cu insuccesele care însoţesc oamenii incomozi şi atipici. Ratarea face parte din încercare. Gheorghe e un individ greu de clasificat şi uşor de nedreptăţit. Îşi poartă decent şi succesul, şi înfrângerea. Se obiectivizează şi-şi înţelege greşelile. Îţi vinde sinceritatea agresivă. Aşa a ajuns să fie audiat de procurori. A recunoscut o greşeală. Mai recunoaşte câteva lucruri în interviu şi ne vorbeşte despre o hotărâre: vrea să mai facă un copil.
Demersul tău de la Ministerul de Finanţe nu a avut o miză financiară?
Mă ştii destul de bine. Pot să mă prezint ca un român care a reuşit în viaţă şi din punct de vedere financiar. Am patru copii minunaţi. Ce vrei acum, să încep să mă laud?! De avut, am.
Ai patru copii. Unul cu fosta ta soţie şi…
Am patru copii. Ai mei. Am şi doi câini. Am şi-un pisic, îl cheamă Ramon. Şi-un hamster.
Îţi mai propui încă un copil?
Întotdeauna. Da, lucrăm. Sunt din generaţia veche, prezervativele mă sperie. De ce să nu mai avem? Şi cum o să-l creştem? Cu dragoste. Am infinit mai mulţi bani decât bunicii mei, care au crescut mai mulţi copii decât mine. Ce-ţi trebuie pentru un copil? Să-l vrei, să-l iubeşti şi, în final, să-ţi spună că eşti un boşorog care habar n-are.
Andrei Gheorghe despre libertate şi bani:
S-au schimbat aşteptările. Libertatea nu mai are importanţă. Importantă e bogăţia. E mai important să fii bogat, decât să fii liber. Dacă eşti bogat, eşti liber. Aici e un salt logic, seducător, dar neadevărat. Avem nevoie de bani să facem copii, că dacă am avea, am face, da n-avem. Avem nevoie de bani să fim fericiţi, că dacă i-am avea, am fi fericiţi, dar nu suntem şi d-aia stăm supăraţi. Ne deranjează că n-avem lucrurile de care n-avem nevoie. Suntem ofticaţi că n-avem timp să-l petrecem achiziţionând şi consumând. Asta ne face să fim supăraţi. Că n-avem. Ei bine… am o surpriză! Nici n-o să aveţi! Cea mai simplă cale către ratare e să te fereşti de ratare. Îţi pierzi graţia. Lucrurile bune vin când eşti relaxat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu